Licia Online therapie

Licia biedt zorg voor mensen die om welke reden dan ook even niet lekker in hun vel zitten. De online therapie is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Dit betekent dat gevoelens, gedachten en gedrag centraal staan. Bewustwording van de invloed van gedachten op gevoelens en gedrag kan helpen controle te krijgen over de situatie.

Voor meer informatie,
ga naar www.licia.nl.

Licia online therapie

Neem eens een kijkje op het Licia Blog

Op het Licia Blog worden regelmatig nieuwe artikelen gepubliceerd. Hier worden bijvoorbeeld de nieuwste onderzoeken naar depressie en symptomen depressie uitgelicht, maar ook kun je over de ervaringen van cliënten lezen.

Het Blog kun je vinden door op de onderstaande link te klikken:
Licia online therapie Blog

Licia online therapie Blog

Links
Volg ons ook op Twitter
Contact

Symptomen depressie

Er zijn verschillende klachten die kunnen optreden bij een depressie. Het belangrijkste kenmerk van een depressie is dat je het grootste deel van de dag en bijna iedere dag last hebt van een depressieve of sombere stemming. Veel van de dingen waar je voorheen plezier in had, hebben je interesse niet meer. Daarnaast is er vaak sprake van een combinatie van de volgende klachten/symptomen:

Heb ik last van een depressie?

Of jij last hebt van een depressie, hangt vooral af van de hoeveelheid symptomen die je ervaart. Als je vijf of meer van de bovenstaande klachten ervaart, kan het zijn dat je last hebt van een depressie. Echter, als je minder dan vijf klachten hebt, betekent dat niet per se dat er geen sprake is van een vorm van depressie. Als je al langere tijd niet lekker in je vel zit en je herkent jezelf in (enkele van ) de bovenstaande symptomen is het belangrijk dat je hulp gaat zoeken. De oorzaak van een depressie verschilt per persoon. Soms kan een ingrijpende gebeurtenis aanleiding zijn tot de klachten. Ook speelt erfelijkheid een rol: als een familielid last heeft van somberheid is de kans groter dat jij ook last krijgt van somberheidsklachten. Iedere depressie ziet er anders uit.